PPM knowledge bases

Dansk Projektledelse:

Dansk Projektledelse er en meget seriøs forening med mange medlemmer, hvor der er mulighed for at få viden og erfaringer om næsten alt indenfor projektledelse og ikke mindst skabe et fantastisk netværk. Foreningen siger selv, at de er et netværk af projektinteresserede som tilbyder bl.a. værktøjer til afdækning af kompetencer og værdier, hel- og halvdagsseminarer om udvalgte emner, artikler skrevet af både praktikere og teoretikere. Dansk Projektledelse står for IPMA certificeringen i Danmark.

PMI:

Project Management Institute (PMI ) er en international forening for projektledelse med 700.000 medlemmer. PMI siger selv, at de arbejder for at øge professionalismen i projektledelse, hvilket omfatter bl.a. udarbejdelse af standarder for projekt- og programledelse samt porteføljestyring. Der afholdes seminarer og uddannelsesprogrammer, og ikke mindst, certificering af projektledere som f.eks. Project Management Professionals (PMP®).

PMI’s danske chapter udsender bl.a. et kvartals nyhedsbrev og afholder årligt en række medlemsarrangementer i København og Århus, der giver medlemmerne gratis mulighed for at høre interessante danske og internationale talere indenfor projektledelse, og netværke med ligestillede.

Prodevo:

Hans Mikkelsen har selv, og sammen med Jens Ove Riis, skrevet nogle glimrende bøger om projekt og portefølje styring. Bøgerne kan købes på prodevo.dk, hvor der også findes masser af inspiration til emnerne, i form af Power Point præsentationer og artikler. Power Point præsentationerne kan benyttes gratis, bl.a. til undervisning.

Planning Planet:

Planning Planet er et website ” Run by Volunteer Planners for Planners” med 120.000 medlemmer. Websitet er er guldgrube af viden indenfor PPM området; bl.a. findes der mængder af “tips & tricks” om brugen af Primavera og Microsoft Project. Sitet giver også adgang til “Guild Credentialing Programme “, herunder adgang til det gratis uddannelsesmateriale ”Project Controls Compendium and References”, udviklet af 600 Planning Plannet medlemmer.