Primavera version 17

I og med, at brugen af cloud løsninger bliver mere og mere almindelig, er Oracle gået over til løbende at implementere mindre opdateringer for Primavera P6, kun for cloud løsninger. Dette betyder at der hidtil i år er implementeret version 17.1 til 17.8 for cloud brugere. I juli måned frigav man så en opdatering version 17.7 for alle brugere.

Version 17.7 er en mindre opdatering, detaljerne fremgår af dokumentet https://docs.oracle.com/cd/E80666_01/English/User_Guides/whats_new/whats_new_in_p6_eppm.pdf

Kommentarer til opdateringen:

  • Antallet af nye features er meget begrænset, jf. ovenstående dokument.
  • Primavera Professional – Der er ingen nye features, så vidt vi kan finde ud af, men der skal være blevet rettet et antal fejl bl.a. i importfunktionerne.
  • Java – Brugen af Java er, som mange af jer ved, et problem, og Oracle har for adskillige år siden lovet at udfase brugen til fordel for HTML5. Det går fremad men Java er desværre stadig i brug. En indikation på at vi måske nærmer os slutningen af denne konvertering er, at der er kommet en ny feature limit users to only HTML pages.

Det er svært at få overblik over Oracles planer for udviklingen af Primavera P6 fremover; vores gæt er at de satser på at konvertere til cloud og udvikling af det nye Prime program. Konsekvensen for brugere af Primavera P6 er, at der fremover ikke kommer større opdateringer og at I dermed betaler urimelige beløb til vedligehold. Der findes imidlertid forskellige muligheder for at mindske denne betaling, og I er velkommen til at kontakte os, hvis I ønsker at drøfte dette.